Benvinguts al Blog

Hem creat aquest espai per tal de ficar-vos al dia de les novetats literàries tant per adults com juvenils i infantils o qualsevol altre esdeveniment relacionat amb la biblioteca.
També tractarem el Club de lectura que tenim a Bellvís, on farem menció de les seves reunions i visites dels diferents escriptors que passin per la vila.
Esperem sigui aquest un espai de profit cultural per a tothom.

lunes, 18 de junio de 2012

JO HE SERVIT AL REI D'ANGLATERRA

Ple de candor i d'un amoralisme sorprenent, jo he servit al rei d'Anglaterra és un llarg i esplèndid monòleg sobre la grandesa i decadència. Jan Díte és un cambrer d'un cafè de Praga disposat a tot per fer-se milionari.  partir d'aquest nus argumental, Hrabal ens passeja per la Bohèmia dels anys vint i acompanya el jove proletari fins a l'ocupació alemanya i la comunista (el 1968), en un relat al mes pur estil rabelaisià, ple d'escenes hilarants. Però les aventures i desventures d'aquest personatge de la picaresca centreeuropea, plantejades en clau grotesca, no han d'enganyar sobre l'abast i l'ambició d'aquesta gra novel·la, que tracta temes com el col·laboracionisme, la guerra, l'arribada dels comunistes al poder, i que constitueix una brillant reflexió sobre la condició humana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario